Målene på platene er 3 x 3 meter, og det er totalt 30 termoelementer i et rutenett med 50 cm avstand. RISE Fire Research har laget fem av disse platetermometrene for å studere hydrogenjetbrann i SH2IFT-prosjektet.
I dette prosjektet har platene blitt brukt til å bygge et innelukket rom. Inni dette rommet kjører RISE Fire Research hydrogenjetbranner. Forsøkene skal simulere et antent utslipp fra et hydrogenkjøretøy i et innelukket rom.
RISE Fire Research skriver på nettsidene sine at platetermometre er veldig gode til å måle varmebelastningen på overflater som er utsatt for brann. De fem platene i det innelukkede rommet i dette prosjektet ga en god total oversikt over termisk eksponering på de omkringliggende overflatene som ble direkte og indirekte truffet av hydrogenjetbrannen.
- Det er spennende å ha denne uoffisielle verdensrekorden her i Trondheim, og vi ser virkelig frem til å dele resultatene fra studien, sier task leder i SH2IFT og forsker ved RISE Fire Research, Reidar Stølen.
Øker kunnskap om hydrogenteknologi og brannsikkerhet
SH2IFT-prosjektet øker kompetansen innen hydrogenteknologiens sikkerhet med fokus på å kvantifisere konsekvensene av utslipp av hydrogen i lukkede rom. Gjennom eksperimentelt arbeid med hydrogen både i gassform og i flytende form, vil prosjektet forbedre og verifisere simuleringsmodeller som kan brukes til å beregne konsekvensene av lekkasjer fra forskjellige relevante hydrogensegmenter, skriver RISE. Prosjektet er finansiert av Norges Forskningsråd (ENERGIX - 280964).
Kilde og mer informasjon om prosjektet:
https://risefr.no/informasjon/aktuelt?articleID=169
https://www.sintef.no/projectweb/sh2ift/
https://risefr.no/tjenester/forskning-og-utredning/sh2ift