Det brenner i en gassdrevet rutebuss i Bjørndal i Oslo mandag morgen.
Bussen var gassdrevet og det ble derfor opprettet sikkerhetsavstand på stedet. Først satte brannvesenet en sikkerhetsavstand på 100 meter, den ble senere satt ned til 50 meter. Klokken 9.41 skriver Oslo-politiet på X/Twitter at brannvesenet har kontroll på brannen.
Bussen som brant hadde ingen passasjerer, og det er ikke meldt om noen skadde. Politiet fikk den første meldingen om brannen klokken 08.40.
– Brannvesenet på stedet og vil la bussen brenne ned kontrollert. Trykket i gassbeholderen er på vei ned, og sikkerhetsventilene hadde fungert som de skulle, fortalte operasjonsleder Øyvind Hammer Vold i Oslo-politiet til NTB tidligere mandag.
Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Bussen står i Beverkollen på Bjørndal, ifølge politiet.
Det var ikke passasjerer eller noen sjåfør i bussen da det begynte å brenne.
- Bussen hadde teknisk feil og ventet på tauing da det begynte å brenne, opplyser kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter til aftenposten.no.
Brann nummer to på kort tid
Mandag for en uke siden tok det også fyr i en gassbuss i Sarpsborg. Brannen startet i en buss på en oppstillingsplass ved Bede, men spredte seg raskt til flere parkerte busser. Totalt åtte gassbusser ble totalskadd og to andre busser fikk også skader i brannen.
Det var relativt nye Scania biogassbusser som brant. Politiet satte umiddelbart i gang med etterforskningen og eksperter fra Scania fabrikken kom også for å finne årsaken til brannen.
– Vi vet ikke hva som startet brannen, men vi er i gang med en granskning i samarbeid med både bussprodusenten og de som produserer gassanlegget, sa markedsdirektør Karine Nordseth i Nobina til tu.no mandag formiddag.
Selv om arbeidet med granskning er i gang, er det ifølge Nordseth alt for tidlig å si noe om når de vil ha svar på årsaken til brannen, uttalte hun.
Heller ikke Scania kan foreløpig si noe om hva som kan ha forårsaket mandagens brann.
– Per nå vet vi ikke hva som forårsaket brannen eller hvor den startet. Vi har folk på anlegget nå som jobber med å finne ut av det, sier pressekontakt i Scania Norge, Lohn Lauvstad i samme artikkel i tu.no.